Savaşla büyümenin ne demek olduğunu biliyor musunuz? Savaş düşüncesi bile tüylerimizi diken diken ederken bir de savaşla büyümek zorunda kalmak. Her an ölme korkusu, sevdiklerimizi kaybetme korkusu… Ne kadar zor bir hayat değil mi?
Şimdi sizinle savaş yıkıntıları arasında çocukluklarını kaybetmemeye çalışan birbirinden hüzünlü fotoğrafları paylaşmak istiyoruz. Hazır mısınız?
22 Nisan 1996
Yer Saraybosna Grbavica bölgesi. Çocukların oyun alanlarından biri yıkık dökük bir tank.
1945
Yer Berlin. Çocukların oyun sahalarından biri yine tahrip edilmiş bir tank.
6 Ocak 2015
Yer Gazze Şucaiyye. İsrail hava saldırısına uğramış ve yıkılmış bir evde kendilerine oynayacak bir küvet bulan çocuklar.
1940
Yer İngiltere. Londralı çocuklar parklarda gaz maskeleriyle ip atlıyorlar.
15 Şubat 2015
Yer Kobane. Çocuklar devrilmiş bir arabada oyun oynarken.
Yer Münih. Çocuklar şarapnel parçaları üzerinde oyuncak bebekleri ile oynarken.
8 Ocak 2015
Yer Suriye Halep. Tahrip olan atlıkarıncada çocuklar oyun oynamaya çalışırken.
1940
Gaz maskeleri ile oyn oynamaya çalışan çocuklar.
18 Şubat 2015
Yer Kobane. Yıkık dökük bir ev ve burada oynayan küçük çocuklar.
1940
Yer İngiltere. Londra’da bir lambada sallanan çocuklar.
5 Kasım 2015
Yer Gazze Şucaiyye. İsrail’le Hamas arasında olan çatışmada yıkılan okullarda oynayan Filistinli kız çocukları.
9 Mart 1946
Yer Londra Stepney. Savaşın arkasında bıraktığı alanda oyun oynayan çocuklar.
4 Ekim 2014
Yer Gazze Beyt Hanun. Kurban Bayramı ve Gazze.
1944
Yer İngiltere. Oyun oynayan çocuklara Amerikalı askerlerin yardımı.
27 Ocak 2015
Yer Gazze. Çocukların oyun oynadıkları yer içler acısı.
6 Ekim 1940
Yer Londra. Hava savunması amirlerinin kızları, oyuncak bebekleri ile ilk yardım alıştırması yapıyorlar.
12 Nisan 2014
Yer Afganistan Kabil.
Odasına Bakarak Psikolojisini Anlayabileceğiniz 15 Çocuk Fotoğrafı başlıklı yazımızı okumak ister misiniz?
Maalesef bu gibi olumsuzluklardan psikolojisi en çok etkilenen bireyler çocuklar ama buna rağmen hayata tutunanda yine çocuklar. Olumsuzluklarla eğlenmenin yolunu bile bulabiliyorlar.
Bu çocuklar bu acıları hiç unutmayacak. Yaşamlarının her döneminde belirgin bir iz olarak kalacak.